U Opatiji održana regionalna konferencija “Modeli suradnje u prijenosu okolišnih politika”

OPATIJA – S namjerom jačanja suradnje tijela lokalnih (regionalnih) vlasti i organizacija civilnog društva u provedbi politika zaštite okoliša i prirode u Opatiji je održana trodnevna regionalna konferencija “Modeli suradnje u prijenosu okolišnih politika” koja je okupila više od 50 predstavnika organizacija civilnog društva, tijela javnih vlasti, medija i javnih službi iz cijele Hrvatske. Dio je projekta “Podrška u prijenosu okolišnih politika – STEP”.

Identificirani su problemi sudjelovanja javnosti u procesu oblikovanja i usvajanja nacionalnih politika zaštite okoliša i prirode te su navedena moguća rješenja za savladavanje tih problema.

Predstavljeni su i dosadašnji rezultati projekta kao i zaključci s radionica održanih u Karlovačkoj, Zagrebačkoj i Primorsko-goranskoj županiji, a koje su također bile organizirane u sklopu projekta STEP.

Projekt provodi Zelena akcija iz Zagreba u suradnji s Udrugom Žmergo iz Opatije i Ekološkim društvom Pan iz Karlovca, u partnerstvu s Fakultetom političkih znanosti iz Zagreba te pridruženim partnerima: Zagrebačkom i Karlovačkom županijom, Državnim zavodom za zaštitu prirode, gradovima Samoborom, Karlovcem, Opatijom i općinom Lovran. Financiran je od strane EU i Ureda za udruge Vlade RH.