Sve je spremno za Jaskanske vinske svečanosti

JASTREBARSKO – U ekskluzivnom wine shopu „Jabuke i ruže” u Zagrebu, danas su najavljene Jaskanske vinske svečanosti koje za cilj imaju promociju jaskanskog vinarstva i vinogradarstva.

Već tradicionalno kao uvod u bogatu berbu jesenskih plodova i njenu šarolikost uvode nas Jaskanske vinske svečanosti, a ove godine održavat će se od 11. do 14. rujna na prostoru jaskanskog Sajmišta. Tim povodom predstavnici Jastrebarskog predvođeni gradonačelnikom Zvonimirom Novoselom predstavili su ovu tradicionalnu manifestaciju pozvavši sve na Jaskanske vinske svečanosti, ali i bogat popratni program.

JA

Tako će u sklopu ove manifestacije koja pruža jedinstven eno doživljaj, biti održana brojna događanja od kojih svakako treba istaknuti obrtničko – turističku izložbu Eko Etno Jaska, na kojoj će osim lokalnih proizvođača svoje proizvode predstaviti i oni iz Hvara, ovogodišnjeg grada partnera.

Zanimljivo će biti i što se tiče gastronomske ponude jer je najavljen Kotlovina show, odnosno otvoreno natjecanje u pripremanju kotlovine.

Jaskanske – vinske svečanosti poznate su i van Lijepe naše zahvaljujući Diplomatskoj berbi. Ove godine po završetku svečanosti, 15. rujna najavljena je peta po redu Diplomatska berba, kada će predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, ugostiti diplomate na izletištu Vinogradarska kuća Braje.

jaska2

Dakle i na ovogodišnjim Jaskanskim vinskim svečanostima možete očekivati bogatu eno i gastro ponudu, kao i onu sportsku, kulturnu, ali i zabavnu. Tako će uz lokalne glazbene sastave i KUD -ove, u velikom šatoru na prostoru Sajmišta, ove godine nastupiti Ivan Zak, Jasmin Stavros, Begini i Gazde.

jaska3

Pokrovitelj ove manifestacije koja predstavlja višestoljetnu ljubav loze, sunca i vrijednih ruku vinara je Vlada RH.