web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Učenike u Bariloviću za početak školske godine na klupama dočekali kompleti udžbenika

BARILOVIĆ – Dok su mnogi roditelji muku mučili s nabavkom udžbenika za novu školsku godinu, u Bariloviću nisu imali tih problema, kompleti udžbenika učenike su dočekali na stolovima. Općina Barilović jedna je od rijetkih koja je svim učenicima financirala školske knjige, ali i dio pribora.

Za 158 učenika koliko ih je ukupno u ovoj osnovnoj školi iz proračuna je izdvojeno 160 tisuća kuna, što jesu velika sredstva za male općine, ali i velika pomoć roditeljima koji u ova krizna vremena nemaju novca.

Za svako novorođeno dijete u ovoj općini izdvaja se dvije tisuće kuna, za prvo dijete vrtić sufinanciraju sa 50 posto, drugo dijete 75 posto, dok je za treće dijete vrtić besplatan. Prijevoz za srednjoškolce također je besplatan, redovni studenti ostvaruju pak tisuća kuna godišnje potpore, kaže načelnik općine Dražen Peraković.

Da su mjere koje se provode u općini Barilović urodile plodom govori i podatak da škola svake godine broji veći broj djece. Ove godine je tako devet učenika više nego prošle.

Škola je u rangu jedne bolje gradske škole,kaže ravnateljica Vesna Car te dodaje kako se djeci nudi čitav niz izbornih predmeta. Općina je nastavila financirati i projekt produženog boravka u školi, tako da i u matičnoj i u područnim školama postoji igraonica i mala škola. Roditelji su zadovoljni što su njihove potrebe prepoznate, stoga ne čudi što kažu da je u Bariloviću lijepo živjeti.

Dok se u pojedinim općinama novac troši na neke druge stvari, u Bariloviću su shvatili da na mladima svijet ostaje i svojim mjerama uspjeli zadržati bar dio mladih ljudi na području općine.

barilovic_skola1