KABA

Članovi Sekcije nordijskog hodanja prvi obilježili Hrvatski olimpijski dan

KARLOVAC – Kasno ljetno sunce izmamilo je jutros u šetnju članove Sekcije nordijskog hodanja Matice umirovljenika Karlovca. No, nije samo lijepo vrijeme bilo povod šetnji. U nju su se uputili kako bi obilježili Hrvatski olimpijski dan, koji se službeno obilježava 10. rujna. Tako su umirovljenici odjeveni u olimpijsku bijelu boju još jednom šetnjom karlovačkim parkovima i uz rijeku Koranu pokazali da nikad nije kasno za bavljenje sportom i rekreacijom, posebice u njihovoj dobi kada je svaki korak važan.

Darinka Marijanić, voditeljica Sekcije nordijskog hodanja Matice umirovljenika kaže da su se okupili u velikom broju kako bi obilježili Hrvatski olimpijski dan, a ujedno i promovirali nordijsko hodanje.


– Zadatak Hrvatskog olimpijskog odbora je poticanje na bavljenje sportom i rekreacijom svih dobnih skupina pa i one treće životne dobi. Za nas je rekreacija vrlo važna, u prilog tome govore brojke. Prije godinu dana kada smo održali osnivačku skupštinu Sekcije bilo nas je 28, a sada naša Sekcija nordijskog hodanja broji 46 članova, rekla je Darinka Marijanić.