aparat_za_anesteziju

  • September 10, 2014
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – U opću bolnicu Karlovac prošlog tjedna je stigao novi anesteziološki aparat koji će omogućiti veću sigurnost pacijentima i liječnicima te ekološki prihvatljiviju i jeftiniju anesteziju. Karlovački anesteziolozi danas su odradili i mini simpozij s temom novih tehnologija s kojima naša bolnica drži korak.

Opća bolnica Karlovac prva je u Hrvatskoj u koju je stigao novi anesteziološki aparat koji će pružiti povećanu sigurnost u pogledu nadzora funkcija mozga, srca, cirkulacije i dubine anestezije, što će pak omogućiti ranije poduzimanje mjera kojima se mogu spriječiti komplikacije, ali smanjuje se i otpuštanje viška anestetika u atmosferu, a potrošnja anestetika smanjuje se na minimum.

Osim u Hrvatskoj ovakav aparat prvi je i u široj regiji, što govori o kontinuiranom ulaganju u nove tehnologije karlovačke bolnice unatoč svim financijskim problemima. Ulaganja se moraju i hoće nastaviti jer su nužna, a karlovačka bolnica postala je prepoznatljiva po kvaliteti usluge koju pacijenti dobivaju, kaže zamjenik sanacijskog upravitelja Želimir Korać.

Vrijednost aparata je oko 400 tisuća kuna, ali osim ulaganja u aparaturu važno je i ulaganje u ljude, stoga su svi koji će raditi s aparatom upoznati s njegovim mogućnostima na mini simpoziju u karlovačkoj bolnici.

simpozij_bolnica