web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Dan grada Ogulina: Imamo šest ciljeva, ali i 12 milijuna kuna manje u blagajni

OGULIN – Zadržati postojeća radna mjesta, razvijati gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, realizirati projekte, a pri tome paziti na socijalnu osjetljivost, šest je glavnih ciljeva grada Ogulina koje je gradonačelnik Jure Turković istaknuo na današnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada.

Nezaposlenost je nešto veća nego lani, a za to su razlozi krah Bjelolasice i otpuštanja u državnim tvrtkama, prvenstveno u HŽ-u. Radna mjesta opstat će jedino daljnjim ulaganjem u poduzetničku zonu koja već sada daje profit. Kad se govori o turizmu, grana je to koja se sve više razvija, a zahvaljujući brojnim mjerama grad potiče poljoprivredu te brine o socijali. No realizacija projekata primarni je cilj i to posebno onih koji se odnose na komunalnu infrastrukturu te sustav obrane od poplava, istaknuo je Turković.

No sve ovo otežava ukidanje dva zakona, onog o područjima posebne državne skrbi i onog o brdskom području zbog čega će gradska blagajna biti kraća za 30% odnosno za 12 milijuna kuna.

Župan Ivan Vučić se u svom govoru dotaknuo porezne reforme, ali i svih ostalih kao i županijske razvojne strategije koja je u izradi, iako ogorčeno će župan, zbog najavljene regionalne reforme ne znamo hoće li županije sutra postojati.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su priznanja HGSS stanici Ogulin, Luki Cindriću i Mariji Lovrić. Dr. Gordana Grgurić dobitnica je nagrade za životno djelo dok je počasnim građaninom grada Ogulina postao general bojnik Mate Pađen.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/ogulin_dan_grada/*{/rokbox}