web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Mještani Šišljavića i dalje traže samo nivelaciju D36 – bez toga će za svake poplave biti otočani

ŠIŠLJAVIĆ – Mještani Šišljavića već nekoliko su dana otočani. Njima to i nije neka novost jer samo prošle godine bili su odsječeni od svijeta 13 puta. Ono što već godinama traže je nivelacija državne ceste D36 kako bi kada se izlije Kupa, imali barem tu jedinu poveznicu s gradom, ali za sada od toga ništa, kazao nam je dopredsjednik MO Šišljavić Alen Čujko.

Unatoč poplavama i nedostatku prometne povezanosti, u Šišljaviću je danas samo zahvaljujući vatrogascima, HGSS-u i Zelenilu održan sprvodo. Žurne službe uspjele su dovesti i odvesti ljude na pogreb.

Voda je ušla u 50-ak kuća na području Šišljavića, Koritinje i Blatnice, dvorišta i ceste sve je pod vodom. Po prometnim znakovima vidi se točno koliko vode ima. Mjestimice je vode bilo i dva metra. No mještani su se ipak uspjeli i sami organizirati i obraniti nasipima svoje kuće od nabujale Kupe.

Zanimljivo je kako jednu ulicu u Šišljaviću prvu uz obalu Kupe, voda nije poplavila kao ni kuće samo nekoliko metara udaljene od rijeke.

Čamci su već u Šišljaviću postali češće prijevozno sredstvo nego automobil, a gumene buce i to ribarske dio garderobe svakog mještana. Svi oni spas za poplave koje ih svako malo pogode, vide jedino u nivelaciji ceste, a ono čemu se nadaju je sunce koje treba sjati i ugrijati zemlju kako bi se rijeke vratile kamo trebaju – u svoje korito.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/sisljavic_poplave_1509/*{/rokbox}