Do petka odluka o otvaranju stečajnog postupka DIP-a Karlovac

KARLOVAC – Do petka bi trebala biti donesena odluka o otvaranju stečajnog postupka DIP-a Karlovac, a danas je u ovoj tvrtki održan sastanak predstavnika Sindikata radnika u trgovini i djelatnika ove tvrtke, nakon ročišta na zagrebačkom trgovačkom sudu. Podsjetimo, radnici plaće čekaju već gotovo dvije godine, a trenutno je u DIP-u 63-oje zaposlenih radnika.

Svi uvjeti za otvaranje stečajnog postupka su ostvareni, za što je uprava zahtjev podnijela 29. kolovoza, a u ime radnika predsjednica sindikata radnika u trgovini Zora Radetić to je učinila dan poslije. Danas je u DIP-u održan sastanak kako bi se izabrao radnik koji će ući u odbor vjerovnika.

U stečajnom zakonu stoji da ni jedan vjerovnik drugome ne smije nanositi štetu, stoga je potrebno bankama, koje to čine, stati na kraj, smatra Radetić. Banke ugrožavaju ljudski život, dodaje Radetić i kaže kako je prostor DIP-a prostor koji mora nastaviti raditi i proizvoditi.

Postoji zainteresiranost nekih ljudi da se nastavi proizvodnja, a javno su pozvane i Hrvatske šume koje su imale 30 posto vlasništva u DIP-u da pomognu radnicima, a isto tako pozvana je i gradska vlast da se uključi.

dip_sastanak1