Na Sajmu udruga ove godine čitav niz događanja – predstavlja se 68 udruga

KARLOVAC – 68 karlovačkih udruga predstavit će se na ovogodišnjem Sajmu udruga koji će biti održan u Perivoju u subotu 27. rujna od 9 do 13 sati. Glavni cilj Sajma je promocija lokalnih udruga raznih djelatnosti, a odaziv je iz godine u godinu sve veći.

Šestu godinu za redom organizira se Sajam udruga, a pokazalo se da je izabrana lokacija i više nego dobra jer svake godine Sajam posjeti velik broj zainteresiranih građana. Uspijeva se održati i interes Udruga za sudjelovanjem.

Tu su različite sportske udruge i klubovi koji će provesti mala natjecanja, zatim i ostale udruge civilnog društva. Istaknula bih i sudjelovanje Zaklade za razvoj civilnog društva koja će na svom štandu nuditi informacije svim udrugama koje se žele aplicirati na različite natječaje koja raspisuju naša ministarstva ili europski fondovi, kazala je gradska pročelnica Andreja Navijalić.

U Šancu će u subotu biti održan i susret izviđača, odnosno Viktorijada, očekuje se dolazak 300-injak izviđača iz Hrvatske i susjednih zemalja, a oni će u noći s petka na subotu postaviti svoj logor i provesti noć na otvorenom. Osim toga na Sajmu će biti još čitav niz aktivnosti.

Na štandu Udruge Carpe Diem tako će biti predstavljen Eurodesk i Europski portal za mlade. Eurodesk je europska informacijska mreža koja mladima i osobama koje rade s mladima pruža informacije o europskim programima i politikama za mlade. Europski portal za mlade je višejezični internetski portal koji je pokrenula Europska komisija, a prvenstveno je namijenjen mladima i osobama koje rade s mladima.

Budući da je zbog lošeg vremena prošlog vikenda otkazan Festival volonterizma on će također biti održan u subotu u sklopu Sajma udruga.

U Karlovcu inače ima oko 700 udruga, a tek po stupanju na snagu novog Zakona o udrugama situacija će se raščistiti i predviđa se da će na području Hrvatske biti obrisano 30 posto Udruga, to bi se moglo preslikati i na Karlovac.