KABA

Dan otvorenih vrata Planinarskog društva Dubovac – promocija penjanja po umjetnoj stijeni

KARLOVAC – Sve planinarske organizacije u Hrvatskoj organizirale su Dan otvorenih vrata u povodu 140 godina djelovanja Hrvatskog planinarskog saveza i isto toliko godina organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Planinarsko društvo Dubovac za zainteresirane građane organiziralo je penjanje po umjetnoj stijeni u Sportskoj dvorani na Rakovcu.

Glavni cilj bio je popularizirati umjetnu alpinističku stijenu kod mlađe populacije, kako bi se priključili planinarskim društvima i na taj način korisno i zdravo provodili slobodno vrijeme. Penjanje na umjetnoj stijeni jedan je od sportova koji se brzo širi jer ne zahtijeva velika financijska sredstva, a jako je dobar za zdravlje jer se istežu svi mišići.

Umjetna stijena u Sportskoj je dvorani već pet godina, a u zimskim mjesecima privlači velik broj zainteresiranih. Planinarsko društvo Dubovac trenutno ima oko 450 članova, a djeluju kroz nekoliko sekcija, odsjeka i komisija.

Na umjetnoj stijeni zatekli smo mališane iz Dječjeg vrtića Gaza, točnije starije sportske skupine – sportića 3 koji su bili oduševljeni penjanjem i izrazili su želju da dođu opet u pratnji roditelja.

Podsjetimo kako je Hrvatski planinarski savez nizom akcija već obilježio 140 godina organiziranog planinarstva, proslava je započela u našoj županiji, točnije Ogulinu, a Dani hrvatskog planinarstva održani su u Dugoj Resi.

umjetna_stijena_klinci1