Izlagači iz Karlovačke županije predstavili se na akciji Kupujmo hrvatsko

ZAGREB – Ekološki med i proizvodi od meda, domaći sirevi iz kravljeg i kozjeg mlijeka, proizvodi od lavande, ekološki uzgojeno povrće, mesne prerađevine, voćne rakije, tekstilni proizvodi, nakit, suveniri, ukrasni predmeti, sve to danas se na glavnom zagrebačkom trgu, Trgu bana Jelačića, moglo kupiti po promotivnim cijenama.

Naime, promoviranje domaćih, hrvatskih proizvoda, kako bi se jačalo hrvatsko gospodarstvo i čuvala radna mjesta glavni su ciljevi akcije “Kupujmo hrvatsko” koju od 1997. godine provodi Hrvatska gospodarska komora.

Na današnjoj akciji predstavilo se oko 350 tvrtki, obrta i OPG-a, sa više od 2.000 proizvoda. Uz izlagače iz cijele Hrvatske, predstavilo se i njih osam iz Karlovačke županije – PPK, Obrt za dimljenje ribe Marko i OPG-i Lovro Krnić, Franjo Capan, Danica Mičić, Mara Prpić , Matija Volner i Nenad Novković.

I ove godine akciju je podržao velik broj posjetitelja. Iako su neki od njih samo razgledavali ponudu, veći dio uspio je po povoljnoj cijeni pronaći nešto za sebe. No ono što je svima zajedničko je da su svjesni zbog čega treba kupovati hrvatsko.

Poruka Hrvatske gospodarske komore, kao i samih proivođača glasi – kupujmo hrvatsko i čuvajmo radna mjesta za dobrobit budućih generacija. Potrebno je samo malo razmisliti prije nego pružimo ruku prema nekom stranom proizvodu na polici supermarketa, budući da za većinu proizvoda postoji uistinu kvalitetni supstitut domaćeg podrijetla.

KUPUJMO2509_2