web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Karlovački župan s kolegama u posjetu Europskoj uniji

BRUXELLES – U organizaciji Europske komisije i Hrvatske zajednice županija župani hrvatskih županija borave od jučer u radnom posjetu Bruxellesu i tijelima Europske unije. Programom posjeta predviđen je susret sa članovima hrvatskog veleposlanstva u Belgiji i Europskoj uniji te hrvatskim europarlamentarcima, a hrvatski župani imaju priliku prisustvovati tematskim skupovima o regionalnoj politici, poljoprivredi i ruralnom razvoju te ulozi i pravilima Europske komisije, na kojim govore predstavnici europskih institucija. U izaslanstvu hrvatskih župana Karlovačku županiju zastupa župan Ivan Vučić koji nam se javio iz Bruxellessa.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zupan_brisel_1.mp3}

Ono što je trenutno najvažnije za našu županiju, istaknuo je župan Vučić, je kako doći do novca za elementarne nepogode. Karlovačka županija, naime, još uvijek nije dobila ništa ni za elementarnu nepogodu uzrokovanu ledom koja je našu županiju pogodila u veljači.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zupan_brisel_2.mp3}

Hrvatska delegacija župana, nakon odrađenih sastanaka u Europskoj uniji, u Hrvatsku bi se trebala vratiti kasno večeras.