Dan je policije – stanje sigurnosti građana mora biti na najvišoj razini

KARLOVAC – Vizija Policijske uprave karlovačke je težnja da se građani osjećaju sigurno i zaštićeno, a stanje sigurnosti mora biti na najvišoj mogućoj razini, istaknuo je načelnik Tomislav Kotić na obilježavanju Dana policije. Kako bi to postigli svi zajedno trebaju udružiti snage što se najbolje pokazuje kroz brojne preventivne programe koje policija provodi zajedno s lokalnom zajednicom odnosno udrugama i ustanovama.

Načelnik je podsjetio i na ulogu policije u Domovinskom ratu u kojem je živote izgubilo 46 policajaca. Pozvao je sve djelatnike da naprave dodatni iskorak u svom daljnjem radu, posebno onom na suzbijanju kriminaliteta, korupcije, droga, obiteljskog nasilja, maloljetničke delikvencije, ali i svih drugih oblika kaznenih djela.

Blagdan svetog Mihovila obilježen je i svetom misom u crkvi Presvetog Srca Isusovog, a izaslanstva PU karlovačke, Ministarstva obrane RH, grada Karlovca, Karlovačke županije, županijske Vatrogasne zajednice i udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijence i upalili svijeće na groblju Jamadol. Ujedno je načelnik Kotić djelatnicima PU karlovačke dodijelio priznanja za ostvarene uspjehe u sportskim natjecanjima, ali i u svom redovnom radu.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dan_policije_2014/*{/rokbox}