Iz Vojnića stiglo priopćenje: Nema potrebe za uvođenjem dodatnih autobusnih linija

VOJNIĆ – Vezano uz jučerašnju priču o obitelji Manjerović koji su nezadovoljni jer njihova kći Dolores autobus kojim putuje iz škole treba čekati nekoliko sati oglasili su se iz Općine Vojnić.

Iz ove Općine stiglo je priopćenje u kojem između stoji: Karlovačka županija u cijelosti financira prijevoz djece koji pohađaju osnovnu školu na području županije, što je regulirano Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. Jedini trošak za roditelje predstavlja markica i pokaz što iznosi 13 kuna za cijelu godinu. Autobusne su linije organizirane od strane Autotransporta Karlovac i nemoguće je uvesti dodatne linije bez dodatnih troškova za Županiju. Stajalište Općine je i kako nema potrebe za organiziranje dodatnih linija jer se kao i svake godine organizira čuvanje djece do polaska autobusa gdje se dežurni nastavnik brine o njima. Što se tiče smještaja obitelji Manjerović u Vojniću, Općina nema stambenih jedinica u svom vlasništvu i po tom pitanju obitelj Manjerović mora se obratiti Državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Podsjetimo, Manjerovići pak tvrde kako im je rečeno da će na dijete do dolaska autobusa pripaziti čistačica jer škola nema mogućnosti za organiziranje produženog boravka.