web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Ogulinac Ivica Bekavac pokrenuo internetsku stranicu “Tužimo banku!” – poziva na zajedničku tužbu

OGULIN – Ogulinac Ivica Bekavac pokrenuo je internetsku stranicu “Tužimo banku!” na kojoj poziva građane da mu se pridruže kako bi podigli zajedničku tužbu protiv banaka.

– Imam stambeni kredit s deviznom klauzulom u švicarskim francima i odlučio sam tužiti banku. Osnova tužbe je pravomoćna presuda Visokog trgovačkog suda od 16.07.2014. (Pž-7129/13-4). Zastupat će me ogulinska odvjetnica, a banku ćemo tužiti kod Općinskog suda u Zagrebu, mjestu sjedišta banke. S odvjetnicom sam dogovorio rad na bazi provizije od 10% od vrijednosti predmeta spora, odnosno iznosa za kojeg ću tužiti banku. Imam i ovlaštenog sudskog vještaka za računovodstvo i financije, koji je točno utvrdio koliko iznosi razlika između moje obaveze prema ugovoru, i obaveze koju je banka temeljem neosnovanih promjena kamatne stope obračunala. Na taj način je utvrdio iznos za koji sam u obračunu oštećen, a navedeni iznos je ujedno i iznos vrijednosti spora. Potpis i pečat ovlaštenog vještaka ovom obračunu daje dodatnu pravnu težinu, a svoj vrijedan rad vještak je naplatio 350.00 kn, piše na stranici.

– Ako ste zainteresirani za zajedničku tužbu, dobrodošli ste i pridružite nam se! Odvjetnica je spremna zastupati i druge osobe pod istim uvjetima i podići zajedničku tužbu protiv moje i svih ostalih banaka. Vještak je spreman i drugim osobama napraviti obračun, odnosno utvrditi iznos za koji je svaki korisnik kredita u obračunu oštećen. Zajedno smo jači! I ne samo da smo jači – u zajedničkoj tužbi sudski troškovi za sve nas su znatno niži”, kaže Bekavac.

Više možete pročitati na stranici http://www.i-reception.net/franak/