veslacka_regata

  • September 28, 2014
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Karlovačka Korana sveukupni je pobjednik 61. Karlovačke regata koja je održana na obalama rijeke Kupe kod Veslačkog doma na Dubovcu. Drugo mjesto zauzeli su veslači zagrebačke Croatie, a treće Sabljaci iz Ogulina.

Matija Seljan je pobjednik 23. memorijalne utrke “Bruno Cetinjanin”. Pehar i medalju predala mu je kćerka pokojnog hrvatskog branitelja i veslača Korane Anja Cetinjanin. U kvalifikacijskim vožnjama memorijalne utrke natjecali su se skifovi za kadete. U prvoj kvalifikacijskoj vožnji pobijedio je Teo Čižić iz Croatie, a drugi je bio Dino Salopek iz Sabljaka. U drugoj kvalifikacijskoj vožnji Matija Seljan je pobijedio Antona Vučinića iz Croatie. Pobjednici kvalifikacija sastali su se u finalu memorijalne utrke u kojoj je uvjerljivo pobijedio karlovački veslač, po mnogima najveća nada Korane.

Održano je ukupno devet utrka, uglavnom juniora i kadeta, jer zbog ranije utvrđenog termina i obveza na regatama u Vukovaru i Osijeku, u Karlovac na regatu nisu mogli doći svi klubovi koji su tradicionalni sudionici karlovačke regate koja se inače održava u sklopu obilježavanja Dana grada Karlovca u srpnju mjesecu. Podsjećamo da je regata bila odgođena zbog visokoga vodostaja rijeke Kupe te je prebačena za rujan.

U utrci 1. skupine četverca GIG posada Croatia je pobijedila Koranu (Vedran Stojaković, Marko Kukolj, Fran Laić, Adrijan Novosel i k. Juraj Paranos). U drugoj skupini ovih GIG-ova posada VK Sabljaci (Dino Salopek, Martin Salopek, Tin Medved, Mateo Salopek i k. Ivan Radošević) pobijedili su posadu Korane (Josip Grgurić, Ivan Juratović, Denis Mihalić, Jure Šebalj i k. Ivan Luka Paranos).

U utrci juniorskih skifova B nadmetale su se četiri posade Korane. Pobijedio je Filip Jakšić ispred Egona Neskusila koji je bio 2. te 3. Davida Dička i 4. Mislava Cindrića.

U utrci juniorskih skifova A također klupski okršaj. Dominik Šutalo je bio bolji od klupskog kolege Juraja Rudara.

Korana je imala svoje posade i u vrlo neizvjesnom natjecanju juniorskih dvojca na pariće. Pobijedila je posada u kojoj su veslali Egon Neskusil i Mislav Cindrić ispred Filipa Jakšića i Davida Dička.

Vrlo zanimljiva utrka bila je utrka B kadetskih četverca GIG u kojoj je posada Korane (Matija Dumešić, Patrik Vrabac, Martin Penić Ivanko, Filip MIkić i k. Juraj Paranos) pobijedila vršnjake zagrebačke Croatie.

– Kako zbog odgođenog termina nismo mogli dobiti više klubova iz drugih gradova da dođu na regatu bilo nam je itekako važno da nastupe naši mladi veslači, kadeti i juniori. Svi smo se mogli uvjeriti da Korana ima potencijala te da se u našoj školi veslanja dobro radi. Naravno, zadovoljni smo svime prikazanim, plasmanom dakako. Zahvaljujemo se klubovima Croatia i Sabljaci koji su došli. Također bi se zahvalio i g. Milanu Sabljaku, direktoru hidrocentrale Lešće s kojim smo se dogovorili da za vrijeme regate ne puštaju vodi iz centrale. Naime, puštanjem vode, zbog visine vala i brzine rijeke, zaista ne bi mogli održati regatu. To je problem koji nas sve više brine jer nam remeti ritam treninga, posebno sada kad nam predstoji prvenstvo države – kaže predsjednik VK Korana Antun Purgar.

Lijepo vrijeme je na obale Kupe privuklo velik broj građana koji su uživali u jednosatnoj regati i druženju s veslačicama i veslačima.