NAJvolonteri Karlovca – Elena Cvitković, Tomislav Sučić i Iva Alibašić

KARLOVAC – Elena Cvitković, Tomislav Sučić i Iva Alibašić najbolji su volonteri Karlovca – odlučio je tako Lokalni volonterski centar VolonterKA.

Učenica karlovačke Gimnazije Elena Cvitković tako je proglašena za najvolonterku u kategoriji od 14 do 19 godina. Već četiri godine volontira u Kino Klubu Karlovac, Studiu 8 i udruzi Izvan fokusa i kaže kako od volontiranja najviše dobiva unutarnje zadovoljstvo, zabavu i priliku da upozna zanimljive ljude.

Za NAJvolontera u kategoriji od 20 do 29 godina proglašen je Tomislav Sučić iz udruge Studio 8. Tomislav svoje volontersko iskustvo započinje u igraonici Leptirić, zatim se uključuje u udrugu Studio 8 te volontira na KAbini, dio je inicijative mladih Defibrilacija, a aktivno volontira na različitim organizacijama festivala, koncerata i slično. Na kraju sam kaže – nije ni bitno što sam sve radio ili ću raditi. Bitno je napomenuti da sam to radio jer sam htio, zato jer je to bila moja volja i želja, i zato što je to bilo ono nešto što me uveseljavalo i ispunjavalo. Neke osjećaje i postupke je nekada nemoguće opisati riječima, ali mogu reći da ono što sam radio je bilo iskreno. P.S. Svaki trud se isplati!

Za NAJvolontera u kategoriji od 30 do 60 godina proglašena je Iva Alibašić iz udruge Slobodna škola. Iva volontira tri godine na program Pomoć u učenju udruge Slobodna škola, na KAbini udruge Studio 8, u Centru za mlade Grabrik na poslovima organizacije izložbi mladih autora te na Pick up music festival udruge Izvan fokusa. Iva volontira jer – za mene je volontiranje super način na koji mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme radeći stvari koje me zanimaju, a jedna od najboljih stvari mi je što sam tokom volonitranja upoznala pozitivne i kreativne ljude koji se trude da ovaj grad bude bolje i ljepše mjesto.

NAJvolonteri nagrađeni su sa poklon bonom u vrijednosti od 300 kuna.

Također, posjetitelji Sajma udruga Karlovac odabrali su i najbolju fotografiju na temu volontiranja, a to je fotografija “Volonterke KDF-a” autora Denisa Stošića.