Rekordan broj gljiva na izložbi u ULAK-u

KARLOVAC – Nakon kišovitog ljeta, pojavilo se sunce te omogućilo gljivarima da u šumi pronađu više vrsta gljiva. Previše vode ne pogoduje rastu gljiva, no, toplije vrijeme razveselilo je ljubitelje šume i prirode, koji su rekordan broj gljiva predstavili na još jednoj izložbi gljiva, kojom je započeo Gljivarski tjedan.

Karlovački gljivari su proteklih dana pronašli više od 160 vrsta gljiva koje su predstavili na danas otvorenoj izložbi u ULAK-u. Karlovačko područje izuzetno je bogato gljivama zbog pogodne klime i vrste tla, tako da su ove godine oborili rekord izloživši najviše gljiva do sada.

Izložbom gljiva započeo je 29. Gljivarski tjedan koji će obilovati događanjima. U utorak će u Gradskoj knjižnici biti zanimljivo predavanje o gljivama, dok će u četvrtak u Dugoj Resi biti održana tradicionalna gljivarska večera. Sve završava za vikend izletima na Muljavu i Kozjaču. Na Kozjači će ujedno biti održani i ispiti za gljivare, odnosno za one koji žele dobiti potvrdu da su postali poznavatelji svijeta gljiva.