web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Obilježen Svjetski dan srca – još uvijek najviše smrti upravo od srčano – žilnih bolesti

KARLOVAC – Više od 50 posto smrti u našoj županiji još uvijek je od srčano – žilnih bolesti, stoga je bitno raditi na preventivi prije svega, a zatim i na pravovremenom liječenju. Već devet godina Karlovačka županija sudjeluje u obilježavanju Svjetskog dana srca, kako bi se ukazalo na važnost zdravog načina života za bolje i zdravije srce.

Ove godine Svjetski dan srca obilježava se u sklopu Move week-a koji za cilj ima ukazati na važnost kretanja što je bitno i za zdravo srce. Ove godine uključeni su svi – od vrtićke djece do umirovljenika. Građani su u svim gradovima i općini Vojnić imali priliku prekontrolirati krvni tlak, šećer u krvi te razinu kolesterola.

Ove godine moto Dana srca je živi, radi, igraj se i pridruži se, a preventivne aktivnosti usmjerene su prema svima, krenuvši od vrtićke djece kojima je namijenjen dio s igrom kroz povećanje fizičke aktivnosti u vrtićima i školama. Radno aktivna populacija može utjecati na prehranu i pušenje, živi se odnosi na kućnu sredinu i poboljšanje kvalitete života u obitelji. Pridruži se je namjenjeno političarima. Naime oni mogu utjecati na poreze na cigarete, odnosno nezdravu hranu, kaže kardiolog u Općoj bolnici Karlovac Davor Horvat.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dan_srca_2014/*{/rokbox}