web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Kosti s Dubovca položene u kosturnicu na Jamadolu

KARLOVAC – Ispod crkve Majke Božje Snježne na Dubovcu pa sve do dječjeg igrališta OŠ Dubovac na kojem se svakodnevno igraju djeca, otvorilo se klizište. No, nakon gotovo stotinu klizišta u Karlovcu u ovoj godini to ni ne bi bila novost, već su građane uznemirile kosti koje su tamo pronađene.

Klizište se pokrenulo na samo nekoliko metara od crkve, te je za poplave u kolovozu srušena i jedna od postaja križnog puta. Silina vode i blata postaju je otkotrljala na samo dno brda, u blizinu dječjeg igrališta. No, posljednja poplava na površinu je donijela ljudske kosti, te jednu lubanju. Zabrinuti građani koji su naišli na kosti pozvali su i policiju. Nakon policijskog očevida, ustanovljeno je da su kosti najvjerojatnije s groblja koje je nekada bilo uz crkvu, a za njihovo uklanjanje obratili su se Zelenilu, koji su kosti prebacili u kosturnicu na Jamadolu.

Djelatnici Zelenila u kosturnicu su položili jednu lubanju i nekoliko kostiju, a kako nam je potvrdio i rektor Nacionalnog svetišta Sv. Josipa mons. Antun Sente, oko pronalaska kostiju ne treba raditi senzaciju, jer se najvjerojatnije radi o kostima s groblja koje se nekad nalazilo uz crkvu.

Kad će sanacija klizišta uz crkvu Majke Božje Snježne doći na red još se ne zna. Grad je do sada zabilježio gotovo stotinu klizišta na području grada koja trebaju što prije biti sanirana.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/kosti_dubovac/*{/rokbox}