Nova krađa ploča sa spomenika u Veljunu – predstavnici VSNM-a smatraju nije slučajna

KARLOVAC – Najnovija krađa ploča sa spomenika u Veljunu i zvona s tamošnje pravoslavne crkve dokaz su da se želi zatrti postojanje Srba na Kordunu, smatraju predstavnici županijskog Vijeća srpske nacionalne manjine. Već sedam puta spomenik u Veljunu našao se na meti lopova i to je dokaz da nije slučajno, smatraju.

Vrijeme je da prestanemo šutjeti jer nakon spomenika na red su došle i pravoslavne crkve, što je sljedeće: miniranje srpskih kuća, pitaju se predstavnici Vijeća srpske nacionalne manjine Karlovačke županije.

Ovom događaju u Veljunu treba dati značaj jer očito je da smo stvorili društvo nesigurnosti, netolerancije i lopovluka, smatraju.

Predsjednik ŽO SDSS-a Siniša Ljubojević je ovaj čin ocijenio kao šovinistički, uperen prije svega protiv srpskog stanovništva, a na upit zašto to smatra kad se krađe događaju i na katoličkim grobljima, crkvama i mrtvačnicama kaže kako nije slučajno da se sedmi put događa baš u Veljunu.

Vrijeme je da prestanemo šutjeti i da obavijestimo Europsku uniju što se ovdje događa. Šutjeli smo do sada, pa su nas valjda shvaćali kao neinteligentne ili retardirane, poručuju iz Vijeća.