web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Prva plivačka škola za djecu s teškoćama u razvoju i u Karlovcu!

KARLOVAC – Karlovac je danas dobio prvu plivačku školu za djecu s teškoćama u razvoju u sklopu projekta “Treneri velikog srca” kojeg su pokrenuli Allianz i Hrvatski paraolimpijski odbor u suradnji s poznatom paraolimpijkom Anom Sršen.

Program plivačkih škola bazira se na poznatom Halliwick konceptu, a u njemu važnu ulogu imaju posebno certificirani treneri, koji motiviraju djecu i stvaraju atmosferu u kojoj se članovi tima međusobno podupiru. Među 12 certificiranih trenera je i Ana Pleše koja vodi plivačku školu u Karlovcu. Kao jedna od nositeljica projekta, Ana Sršen naglasila je da je plivanje bazični sport te da za neku djecu s teškoćama u razvoju znači i prvi samostalni pokret u životu, prvo kretanje bez pomoći ortopedskog pomagala ili pomoći druge osobe.

Projekt je pokrenut u listopadu prošle godine s namjerom da se i djeci s teškoćama u razvoju omogući bavljenje sportom. U sklopu projekta se educiraju treneri i sportski pedagozi za rad s djecom koja imaju teškoće u razvoju te se u suradnji s lokalnim zajednicama i udrugama pokreću za njih posebno osmišljene sportske aktivnosti. Do sada je u sklopu projekta otvoreno devet škola plivanja, te dvije škole atletike. Iznimnu važnost ovakvog projekta uočio je i karlovački gradonačelnik Damir Jelić.

Karlovac je 10. grad koji se uključio u ovaj projekt, a škola će se odvijati u prostorima Trend Wellness i fitness centra sve do 03. prosinca.

Na kraju otvaranja održano je i simbolično natjecanje u plivanju između Marije Horvačić, članice plivačke reprezentacije osoba s invaliditetom i Mateje Kunović, višetruke državne prvakinje u taekwondo-u.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/Treneri_velikog_srca/*{/rokbox}