Nova sezona radionica za mlade u Centru za mlade Grabrik – prijave su otvorene

KARLOVAC – U sklopu projekta “Klub mladih – Centar za mlade u Grabriku” udruga Carpe Diem započinje sa cijelim nizom radionica za mlade. Radionice će se održavati u Centru za mlade Grabrik, a već sada otvorene su prijave za radionicu medijske pismenosti te radionicu audio engineeringa. Za prijave na radionicu audio engineeringa potrebno se prijaviti zaključno s ovim petkom, a medijske pismenosti do 7. listopada. Radionice su posve besplatne i otvorene za sve zainteresirane.

Radionica audio engineeringa započet će već idućeg ponedjeljka, a prijaviti se možete do ovog petka popunjavanjem kratke prijavnice. Za sudjelovanje na radionici potrebno je određeno predznanje: -osnovno poznavanje rada u Logicu, Cubaseu, Adobe Auditionu ili Ableton Live-u, a poželjno je i predznanje u korištenju kompresora, eq-u, modulacija, reverba i delaya. Cilj radionice je usvojiti i svladati teorijski i praktični dio audio produkcije te naučiti kako snimljeni materijal obraditi i u finalu ga miksati i masterirati. Polaznici će po uspješnom završetku radionice biti u stanju izraditi kvalitetan miks i mastering projekt. Naučit će kako editirati, miksati i u samom finalu masterirati audio materijal. Usvojit će sve potrebne tehnike i znanje koje će moći primijeniti u bilo kojem glazbenom pravcu ili glazbenom projektu. Radionicu vodi Marko Turkalj.

Prijave za radionicu medijske pismenosti otvorene su zaključno sa 7. listopadom, a radionica će započeti 11. listopada. Za sudjelovanje na radionici potrebno je popuniti prijavnicu, a nikakvo posebno predznanje nije potrebno, već samo interes za temom. Cilj radionice je osvijestiti važnost medijske pismenosti i kritičkog čitanja medijskih tekstova, pružiti polaznicima osnovna teorijska znanja i analitičke metode u razumijevanju procesa kodiranja i dekodiranja medijskih tekstova. Na kraju programa polaznici će biti u stanju razumjeti koncept medijske pismenosti i kritičke interpretacije medijskog teksta, identificirati i razumjeti osnovne teorijske pravce i metode koji objašnjavaju učinke djelovanja masovnih medija, identificirati i raspravljati o trendovima prikaza nasilja, reprezentacije muškog i ženskog tijela u medijima i rodnim ulogama i drugo. Voditeljica radionice je Daria Rendulić.