web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Misli zeleno, radi zeleno

KARLOVAC – “Misli zeleno, radi zeleno” naziv je novog projekta udruge za lokalni razvoj Turbina promjena financiranog od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta je oko 260 tisuća kuna, a partneri Turbini promjena su Općina Plaški, Odred izviđača Vladimir Nazor i Dom za djecu Vladimir Nazor iz Karlovca.

Projekt je započeo prvog dana rujna, te će se provoditi na području Općine Plaški do 30. studenog 2015. godine. Jedna od glavnih aktivnosti projekta je priprema i održavanje međunarodnog edukativno-volonterskog kampa u Plaškom u trajanju od 10 dana, gdje će biti uključeni djeca i mladi iz sustava socijalne skrbi iz karlovca, te izviđači iz Hrvatske i Europe.

U kampu u Plaškom bit će angažirani stručnjaci koji će sudionicima kampa omogućiti uvid u mogućnosti izbora kako u profesionalnom, tako i u osobnom razvoju što im omogućuje da preuzmu vodstvo u vlastitim životima i postanu pozitivan uzor na njihove vršnjake. Iz udruge su poručili da su posebno ponosni na ovaj projekt, je je ocijenjen kao jedan od najboljih na natječaju Fonda za zaštitu okoliša.

Idući projekt Turbine promjena bit će predstavljen već u utorak. Radi se o projektu Solarnog stabla, javnog solarnog punjača mobitela i tableta, koje je ujedno zamišljeno i kao mjesto druženja i okupljanja. Postavljanje solarnog stabla planirano je u proljeće 2015. na Vunskom polju.