web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Uspješno završen projekt Vijeće za tržište rada – radovi u tijeku

KARLOVAC – Završnom konferencijom održanom danas u Karlovcu završio je projekt Vijeće za tržište rada – radovi u tijeku” koji se provodi u sklopu projekta “Lokalna partnerstva za zapošljavanje, te je financiran sredstvima Europske unije. Projekt vrijedan gotovo 30 tisuća eura provodila je karlovačka Područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u partnerstvu s Razvojnom agencijom Karlom, Hrvatskom gospodarskom komorom i Obrtničkom komorom Karlovačke županije.

Vijeće za tržište rada osnovano je kako bi se osigurala provedba Strategije za razvoj ljudskih potencijala Karlovačke županije. Glavni ciljevi ovog projekta bili su razvijanje kapaciteta Vijeća za tržište rada za europske fondove s posebnim naglaskom na povlačenje sredstava iz Europskog socijalnog fonda, te povećanje uloge Vijeća na području Karlovačke županije. Strategija razvoja ljudskih potencijala nešto je drugačija od posljednje županijske strategije. Do promjena je došlo nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, pa je i strategija morala biti prilagođena novim uvjetima.

Glavni cilj ovog projekta, složili su se partneri na projektu je ispunjen, a to je suradnja gospodarstvenika, civilnog i javnog sektora u smanjenju nezaposlenosti. Vijeće okuplja predstavnike javnih ustanova i gospodarstvenika koji zajednički trebaju utvrditi kakve radnike trebaju, te kako radnike školovati za određena zanimanja.