web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Dječji je tjedan prilika da najmlađi izraze svoje stavove i postanu aktivni članovi društva

KARLOVAC – Kad će Karlovac dobiti bazen i kino, hoće li se urediti igralište na Švarči, zašto grad ne kupuje udžbenike osnovnoškolcima, što je sa sustavom obrane od poplava? Neka su ovo od pitanja koja su učenici karlovačkih osnovnih škola danas postavili zamjeniku gradonačelnika Dubravku Deliću.

Na prijemu u povodu početka Dječjeg tjedna koji traje do 12. listopada bilo je predviđeno da djeca pročitaju poruke upućene odraslima, našao se tu čitav niz poruka od onih: želimo više osmijeha na licima odraslih, pa do onih konkretnih pitanja za koje možda ne bi ni pretpostavili da zanimaju djecu. Dječji tjedan prilika je da i najmlađi izraze svoje stavove i postanu aktivni članovi zajednice i upoznaju se sa svojim pravima.

Predstavljena je i inicijativa o osnivanju dječjeg Gradskog vijeća koje bi trebalo biti ostvareno kroz novu izvannastavnu aktivnost pod nazivom Dječji forum.

Djeca su važna, kao i njihova mišljenja, a senzibilizacija i humanitarna aktivnost djece u školama i vrtićima je glavni cilj ovogodišnjeg Dječjeg tjedna koji se odvija pod motom: Imam prijatelja nisam sam. Bit će održane znanstvena, folklorna, dramska i lutkarska radionica. Središnje događanje je u četvrtak u 12 sati ispred Zorin doma gdje će djeca pjevati.

Znanje je bogatstvo, stoga ga proširujte, jer njega vam nitko ne može oduzeti poručio je između ostalog zamjenik gradonačelnika učenicima. Prema pitanjima koja su postavili očito je da znanja već imaju, pitanje je samo na koji će ga način upotrijebiti.