Uskoro počinje izložba inovacija ARCA – ove godine u Zagreb putuje i osam karlovačkih inovacija

 

ZAGREB – Na čemu rade domaći kreativni umovi i inovatori, ima li za njihove ideje i inovacije mjesta na domaćem i svjetskom tržištu te što se događa na svjetskoj inovatorskoj sceni, pokazat će 12. izdanje Međunarodne izložbe inovacija ARCA. Ova najpoznatija domaća izložba inovacija ove godine u Boćarski dom u Zagrebu dovodi kreativce i inovatore iz cijelog svijeta. U četiri dana, od 15. do 18. listopada ondje će biti predstavljeno više od dvije stotine inovacija iz različitih područja, od proizvoda koji olakšavaju svakodnevnicu do inovacija iz visoke znanosti i tehnologije.

Pored domaćih inovatora, na 12. ARCI predstavljaju se tako i inovatori iz 16 zemalja, od partnerske Islamske Republike Iran, Iraka, Kine, Egipta, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, preko Rumunjske, Ukrajine, Mađarske, Poljske, Malezije, Kirgistana do susjednih Slovenije i Bosne i Hercegovine. Riječ o novim idejama i proizvodima uspješnih inovativnih tvrtki, samostalnih inovatora, udruženja inovatora, znanstvenih institucija i fakulteta te mladih inovatora – učenika i studenata.

Izložbu inovacija ARCA organizira Udruga inovatora Hrvatske, a ove godine udruzi su se kao suorganizatori pridružili Institut Ruđer Bošković, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Prvi institut inovatora i istraživača Islamske Republike Iran. Izložba se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr.sc. Ive Josipovića te pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Izložba će sva četiri dana biti otvorena od 10 do 19 sati, a ulaz na izložbu je besplatan.

Na ARCI će se i ove godine predstaviti karlovački inovatori, prema poslejdnjim podacima iz Udruge u Zagreb putuje osam inovacija iz naše županije.

Više o svemu na www.arca.com.hr.