Članice Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja obilježile Dan neovisnosti

KARLOVAC – Članice Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata prisjetile su se svojih najmilijih paljenjem svijeća kod spomen križa ispred Zapovjedništva HKOV-a. Ova Udruga okuplja stotinjak supruga i djece poginulih branitelja, a danas su predstavile i novo uređeni izlog svojih prostorija.

Kroz godinu Udruga provodi brojne aktivnosti, od radionica, pa do druženja žena i djece poginulih branitelja. Posebno je težak listopad u kojem je najviše branitelja izgubilo svoje živote, a i nakon 23 godine rane su još uvijek otvorene, a sjećanja živa. Podrška koju ove žene pružaju jedna drugoj pomogla im je prebroditi teške dane, no nažalost ništa im ne može zamijeniti njihove najdraže.

No, ipak ove žene imaju jednu sreću, sada će se mnogi zapitati kako je to moguće u ovoj tuzi kroz koju svakodnevno prolaze .One naime znaju gdje su njihovi najmiliji, dok velik broj obitelji još uvijek traga za svojim najdražima. Prema nekim podacima u Hrvatskoj se traga za više od 2.300 osoba.

udruga_obitelji08101