Gromovi obilježili Dan neovisnosti i prisjetili se obrane grada

KARLOVAC – Današnjeg dana, 8. listopada prisjetili su se i pripadnici Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi. Legendarna 2. gardijska brigada ustrojena je još u svibnju 1991. godine. Veliku ulogu imala je upravo na Karlovačko – dugoreškom bojištu gdje su pripadnici Gromova kao i svi branitelji bez razmišljanja ostavili svoj dom, svoju obitelj i krenuli u obranu svoje domovine.

– Kada je bilo najteže za grad Karlovac i Karlovačku županiju, 6. i 7. listopada 1991. godine jedan vod 3. pješačke 2. gbr branio je i obranio Turanjski most na rijeci Korani, a samim time i grad Karlovac od daljnjeg proboja JNA. U toj borbi živote je izgubilo sedam pripadnika Gromova, ispričao je predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gbr Gromovi Karlovačke županije Milan Valentić.

Kako se ne bi zaboravilo, svake godine članovi Udruge zajedno sa svojim prijateljima suborcima prisjećaju se obrane našeg grada, a to učinili i ove godine polaganjem vijenaca na Turnju, svetom misom u Crkvi Presvetog Srca Isusova te prigodnim programom. Jer kako i sami kažu – jednom Grom, zauvijek grom.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/gromovi_0810/*{/rokbox}

error: Content is protected !!