Izgradnja nasipa u Gornjem Mekušju kreće kroz nekoliko dana!

KARLOVAC – Mehanizacija i početak radova na izgranji nasipa u Gornjem Mekušju očekuje se ovih dana. Napokon je stigla lijepa vijest za Mekušance koji su u poplavi prije nepunih mjesec dana ostali potopljeni upravo zbog do sada ne dovršenog nasipa.

Nakon pritisaka mještana, nekoliko održanih sastanaka, svi relevantni ljudi za nastavak izgranje nasipa, predstavnici Hrvatskih voda, zagrebačke i karlovačke Vodoprivrede, projektanti i nadzornici došli su jutros na sastanak sa predstvanicima MO Gornjeg Mekušja. Pred našu kameru nitko od njih nije želio stati, ali dogovoren je ipak početak izgradnje preostalog dijela nasipa.

-Za sada smo dobili njihovo obečanje da će vrlo brzo krenuti s realizacijom ovog dijela nasipa, govorimo o danu ili dva, ali terminski plan, odnosno do kada bi sve trebalo biti gotovo ne mogu nam reći jer sve ovisi o materijalu s kojim će raditi ovaj objekat, ispričao nam je predsjednik MO Gornje Mekušje Ivo Plemić.

Naime zemlja u pozajmištu je koliko toliko dobra za izgradnju nasipa, ali zemlja u temelju je natopljena vodom tako da nasip treba pojačati armaturom. No već i ovo je dobra vijest jer mekušanci su sami uspjeli ono što već dugo očekuju. Rezultat razgovora između Grada i Hrvatskih voda je izostao, tako su sami pozivali nadležne na razgovore, što je napokon i urodilo plodom, ali sumnja i dalje ostaje.

– Mi još nećemo reći da sjedimo mirno jer smo već dobivali puno puta razna obečanja, a ništa od toga nije bilo realizirano. Današnji sastanak nas veseli, ali s rezervom uzimamo sve dok ne vidimo strojeve na samoj trasi nećemo biti mirni, a ni tada kada se krene u izgradnju sve dok se projekt ne završi, zaključio je Plemić.