cacib2

Župan, gradonačelnici i načelnici raspravljali o proračunu i Centru za gospodarenje otpadom

KARLOVAC – Smjernice za izradu proračuna za 2015. godinu, pravni akti i obveze Izvršnog tijela Jedinice lokalne samouprave u sustavu zaštite od požara te spašavanja te Centar za gospodarenje otpadom glavne su teme jučerašnjeg sastanka karlovačkog župana Ivana Vučića i njegovih zamjenika s gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina Karlovačke županije.

Što se proračuna tiče naglašeno je kako će prihodi u narednoj godini biti manji te tako proračun treba oprezno planirati. Predstavljena je i metodologija za izradu proračuna, a čelnici gradova i općina iskazali su zabrinutost zbog najavljenih smanjenja prihoda što može imati posljedica na likvidnost.

Direktor tvrtke KODOS Zdravko Marčetić upoznao je nazočne s trenutnim stanjem radova u izgradnji Centra za gospodarenje otpadom Karlovačke županije, napomenuvši da je izgradnja Centra ušla u državni prioritet, uz još pet takvih centara u Hrvatskoj, koji će se financirati sredstvima iz europskih fondova, na način da će se 90 posto Centra financirati sredstvima EU i Fonda za zaštoitu okoliša i energetsku učinkovitost, a 10 posto moraju osigurati regionalne jedinice lokalne samouprave. Iz tog razloga slijedi proces dokapitalizacije KODOS-a.