Počelo prikupljanje potpisa protiv davanja autocesta u koncesiju

KARLOVAC – Privatnom koncesionaru poklanjamo 80 milijardi kuna. Prihod od koncesije neće namiriti dug autocesta. Cestarine će poskupjeti. Povećat će se troškovi održavanja lokanih cesta. Izgubit ćemo stratešku polugu ekonomskog razvoja. Sve to samo su neki od razloga zbog kojih je pokrenuta inicijativa “Ne damo naše autoceste”. Prikupljanje potpisa za referendum na kojemu bi se građani imali priliku izjasniti slažu li se s time da su izgrađene javne ceste interes Hrvatske te da ih je zabranjeno davati u koncesiju za javne usluge, jutros je započelo i u Karlovcu.

Potpisi će se prikupljati do 25. listopada, a koordinator za Karlovačku županiju Mladen Grčić ističe da su vrlo zadovoljni odazivom Karlovčana u prvih nekoliko sati. I doista, sudeći prema reakcijama građana koje smo zatekli danas na tržnici, prikupiti dovoljan broj potpisa za referendum neće biti problem. Karlovčani su složni – autoceste su veliki financijski potencijal i njihova privatizacija građanima neće donijeti ništa dobroga.

Prikupljanje potpisa bit će organizirano u svim gradovima i općinama Karlovačke županije. Centralni štand u Dugoj Resi je na Trgu sv. Jurja, u Ogulinu su postavljena čak četiri štanda, a na području Slunja i okolnih općina potpisi se prikupljaju ispred vatrogasnih domova. Svi koji žele pomoći kao volonteri na štandovima, i dalje se mogu uključiti i postati dio ove incijative.