Vatrogasci jutros odradili 14 intervencija

KARLOVAC – Vatrogasci JVP Karlovac imali su danas 14 intervencija zbog problema koji su nastali kao posljedica jutrošnjeg nevremena.

– Zaprimili smo sedam dojava za ispumpavanje vode, a za sada se još uvijek vrši ispumpavanje u podvožnjaku Ilovac. Dobili smo dojave za oštećenje krovova u Banskom Kovačevcu i Prkosu, bilo je i drveća na prometnicama. Na području Vodostaja, Husja i mjestu Čurjaci drveće je osim na prometnice palo na električne vodove i jedan objekt. Zaprimili smo i dojavu o vozilu koje je ostalo zaglavljeno u vodi. Na području Lasinje i Desnog Sredičkog također je bilo dojava o oštećenim stambenim objektima, odnosno krovovima – rekao nam je Robert Hranilović, zamjenika zapovjednika Javne vatrogasne potrojbe Karlovac.

Telefoni su cijelo jutro zvonili i u Županijskom centru 112.

– Počelo je u 6.45 sati s dojavama o jakom vjetru, tuči i jakoj kiši na području Netretića, Duge Rese, Karlovca i Lasinje. Što se tiče vode na cestama, bio je jak pritisak i normalno je da kanalizacija nije mogla odmah pobrati svu tu oborinsku vodu. Najveće poteškoće sada su u ublažavanju i spašavanju imovine, oštećenih i uništenih krovova, kako na stambenim, tako i na gospodarskim objektima – kaže pročelnik karlovačkog područnog ureda za zaštitu i spašavanje Martin Barić.

Djelatnici Vodovoda i kanalizacije kao i Čistoće od jutros su također na terenu, čiste šahtove te su uspjeli normalizirati situaciju na cestama. No vremenska prognoza koja za ostatak dana i za sutra ponovo najvješćuje kišu, kod Karlovčana ne budi optimizam.