Vjetar polomio stabla i odnio krovove – u Husju i D. Mekušju gotovo da nema cijelog krova

KARLOVAC – Čini se kako na polovici mjeseca Karlovac i okolicu zadesi vremenska nepogoda. Prošli mjesec branili smo se od poplava, danas sanirali posljedice jakog nevremena pračenog tučom. Porušena stabla, oštećeni električni kablovi i krovovi koji su odletjeli s kuća epilog su jutrošnjeg nevremena. Sve službe i ovog puta imale su pune ruke posla.

Najteže su pogođeni Husje i Donje Mekušje gdje gotovo svaka kuća koju pogledate ima oštećen krov čiji djelovi se više nalaze na livadama nego na kućama. Na području ova dva naselja oštećeno je više od 40 objekata, većinom obiteljskih kuća, a urušila se i hala sa sijenom. Bez posljedica nije prošao ni stadion NK Kupe, a u Husju je vjetar odnio osim crijepa i hrastove grede te red cigli ispod samog krova. Gdje su završile, ne zna se.

Gotovo identična situacija i u Šišljaviću gdje je vjetar osim krovova i stabala srušio i gnijezdo rode. Djelatnici Elektre imali su pune ruke posla, a koja je to sila bila jutros, mještani kažu nisu još doživjeli, pričaju kako su držali rukama prozore da ih vjetar ne odnese.

Kiša koja je najavljena i idućih dana kod većine izaziva nelagodu i strah od ponavljanja posljednjih poplava.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/nevrijeme_1510/*{/rokbox}