Izložba Ivane Maradin uskoro u Galeriji Studentskog centra

KARLOVAC – U organizaciji Veleučilišta u Karlovcu, u utorak, 21. listopada u 19.00 sati u Galeriji Studentski centar bit će otvorena izložba karlovačke likovne pedagoginje i umjetnice Ivane Maradin.

Ivana Maradin samostalno izlaže od 1992. godine, a ovom izložbom karlovačkoj likovnoj publici predstavlja se po deveti put. Opus Ivane Maradin karakteriziraju asocijativne apstraktne likovne kompozicije. U ranijim radovima crtačkim tehnikama olovke i tuša, a kasnije slikarskim tehnikama akrila na platnu i akvarela stvorila je opus zaokruženih autorskih cikluse kojima uspješno sudjeluje i na brojnim skupnim izložbama na nacionalnoj razini.

Izložbom u Galeriji Studentski centar Veleučilišta u Karlovcu Ivana Maradin predstavlja nedavno nastale radove u tehnici akvarela i gvaša. Riječ je o kompozicijama koje donose nova i svježa likovna rješenja oslonjena na ostvareni opus ali zahvaljujući ustrajnom radu, istraživanju, igri s likovnim elementima i dostupnim materijalima i tehnikama idu i korak ili dva dalje u nove i još neistražene prostore osobne poetike, ističe Antonija Škrtić, autorica predgovora izložbi.