Vremenske nepogode probleme izazvale i u Dugoj Resi – traže se rješenja

DUGA RESA – Nakon vremenskih nepogoda i u Dugoj Resi su ostali brojni problemi. Klizišta, odroni, a pokazalo se da su oborinske vode i ovdje velik problem. Naime, poplave u Varoši su dokaz da retencijskog područja više nema, što zbog mještana što zbog nemara nadležnih službi. Stoga će se tražiti reakcija Hrvatskih voda, kazao je gradonačelnik Ivan Baršić.

Dugorešani smatraju da nešto treba hitno poduzeti, jer i zadnje poplave pokazale su kako Mrežnica koja se nikad nije izlijevala u tolikim količinama jest prijetnja, a koliko grad može učiniti zanimalo je gradske vijećnike.

Problemi su se dogodili i podno Vinice, došlo je do potkapanja asfalta, a to bi trebalo što prije riješiti jer ako prođe neki teži kamion doći će do daleko veće štete, smatra vijećnik Mijo Ivanić.

Formirana je komisija da obiđe kuće u koje je ušla voda kako bi se pronašlo rješenje da taj dio ne bude poplavljen ubuduće. Prirodne retencije su zatrpane i kod svake obilnije kiše voda sa Vinice teče cestom koja postaje potok, kaže Baršić.

Problemi su vezani i uz odrone kojih je ove godine bio čitav niz, svi oni su popisani i obišle su ih komisije, no radi se o ogromnim štetama, tako da će sanacija sigurno pričekati neko vrijeme. Očekuje se reakcija Hrvatskih cesta i ostalih nadležnih službi, zaključuje Baršić.