Udruga Jak kao Jakov poziva sve, a prvenstveno škole da se uključe u akciju izrade anđela

KARLOVAC – Udruga Jak kao Jakov četvrtu godinu za redom krenula je s predbožićnom akcijom. Ove godine nosi naziv ”Anđeli – lepet krila”, a cilj je isti – prikupiti što više sredstava za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti. Ukupno je udruga imala više od 90 štićenika, samo prošle godine bilo ih je 30. Nadaju se kako će i ove godine njihovu pomoći dobiti više od 30 oboljelih mališana.

Pomoć možete pružiti i vi. Ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17 do 19 sati izdvojite taj mali dio svog vremena, dođite na drugi kat Lane Centra u prostorije Udruge i zajedno s ostalim volonterima uključite se u izradu anđela. Javite se članovima Udruge na e-mail jak.kao.jakov@gmail.com ili na telefon 099/798-5449. Poseban poziv Udruga upućuje školama da se uključe u ovu predbožičnu akciju s ciljem senzibiliziranja djece i mladih za problematiku njihovih vršnjaka koji su na liječenju.

– Htjeli bismo da djeca daju svoj doprinos jer kada nešto slože svojim ručicama ili nacrtaju, onda je to daleko više nego kada se da samo humanitarni prilog. Kada djeca slože svog anđela, onda imaju i veliku želju odnesti ga kući jer taj anđeo će biti i na boru za Božić. Tako da sve škole koje žele mogu izrađivati anđele ili neke druge ukrase na temu Božića i organizirati unutar svojih škola male prodajne humanitarne štandove. Sve škole koje se žele priključiti akciji su dobrodošle, kazala je predsjednica Udruge Jak kao Jakov Ivančica Rubido.

I kao što iz Udruge poručuju, većina oboljelih mališana svoj će Božić dočekati u bolničkom krevetu ili u sobi za izolaciju. Pomozite da im podarimo osmjeh i ovog Božića i budite pero na krilima njihovih anđela, a anđela izraditi i složiti, zaista nije teško.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/radionica_andela/*{/rokbox}