KABA

Šišljavić i dalje čeka nivelaciju D36 – projekt još uvijek ne postoji

KARLOVAC – Već godinama najveći problem mještana Šišljavića je cesta D36. Već je poznato da im je ona jedina poveznica s gradom kada se rijeke izliju, a upravo kada dođe do takve situacije D36 je pod vodom i to danima. Mještani nekoliko godina inzistiraju na nivelaciji te prometnice, a iako su na njoj radovi u tijeku, nivelacija čini se nije u planu.

– Nedavno smo imali jedan sastanak organiziran od strane Grada Karlovca s nadležnim službama Hrvatskih voda, Hrvatskih cesta i Hrvatskih šuma gdje smo pokušali po ne znam koji put, ukazati na potrebu nivelacije. Radi se o dužini 3.500 metara ceste koja da se podigne barem za pola metra, gotovo bi u potpunosti riješili naš problem, kazao nam je dopredsjednik MO Šišljavić Alen Čujko.

Dodao je i kako im je rečeno da se radovi izvode u fazama, prva je ova koja je u tijeku, druga faza obuhvaća ravnanje zavoja između Karasa i Blatnice, a na redu je na proljeće, dok je treća faza upravo nivelacija. Za nju je potrebno ishoditi dodatnu projektnu dokumentaciju i to u suglasnosti Hrvatskih voda i Hrvatskih cesta jer neće biti dovoljno samo podignuti cestu već je potrebno dobro napraviti ispuste. To je potrebno zbog izlijevanja vode kako ne bi oštetila dio ceste već kako bi mogla nesmetano oticati ispod ceste. Kako projekt uopće ne postoji, ne zna se kada će i hoće li uopće nivelacija biti u planu.

– Rekli su da tek kreću u projektiranje, znači da možemo samo misliti kada bi to bilo. Ali potrebno je barem malo dobre volje i dobre koordinacije i Voda i Cesta da se što kvalitetnije isprojektira ta dionica i naših problema više ne bi bilo, napomenuo je Čujko.

Hoće li dočekati i kada kraj svojeg najvećeg problema te hoće li biti barem malo dobre volje Hrvatskih cesta i Hrvatskih voda pokazat će vrijeme. A vrijeme je upravo ono kojeg mještani više nemaju jer kažu nove poplave sigurno će doći, a mi ćemo opet postati otočani.