cacib2

Delegacija iz gradske uprave provjerila kako su utrošene novčane potpore

KARLOVAC – Oko 1,8 milijuna kuna uložio je Grad Karlovac u posljednje dvije godine u razvoj turizma na ruralnom području. Zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković sa suradnicima obišla je danas obiteljska gospodarstva dviju obitelji koje su iz gradskog proračuna dobile potporu za svoj rad.

Obitelj Ličina iz Tušilovića bavi se iznajmljivanjem soba, trenutno imaju registirane četiri sobe sa 10 kreveta i četiri pomoćna ležaja, a za proširenje smještajnih kapaciteta i poboljšanje kvalitete usluge te stvaranje uvjeta za produljenje turističke sezone, Grad im je lani i ove godine kroz programe razvoja turizma i ruralnog razvoja dodjelio ukupno 45 tisuća kuna.

Uvjerivši se nalicu mjesta u što je točno uložen gradski novac, zamjenica gradonačelnika bila je zadovoljna, te je objekt obitelji Ličina istaknula kao dobar primjer na kojemu mogu učiti ostali koji se bave ovom djelatnošću.

licina

Obitelji Lauš, koja se na svom seoskom imanju u Vukmanićkom Cerovcu bavi konjima, u posljednje dvije godine iz proračuna je dodijeljeno ukupno 53 tisuća kuna, čime su realizirani projekti “Kočijom u Karlovcu ususret povijesti”, “Dodir prirode-uređenje prostora za učenje jahanja”, “Kutak za odmor” i “”Bajkom u kočiji do zvijezda”.

Iz gradske uprave poručuju da će i dalje nastaviti ulagati u ruralni razvoj. Ono što je sigurno je da iduće godine raspoloživa sredstva neće rasti, no očekuje se da će ostati na lanjskoj razini.