cacib2

Peticija u Dugoj Resi – majke traže vraćanje starih cijena vrtića

DUGA RESA – Dugoreški roditelji nisu zadovoljni povećanjem cijene vrtića, odnosno novim financijskim udarom na ionako osiromašene džepove. Odlučili su ne stajati prekriženih ruku već dići glas i krenuti s potpisivanjem peticije za vraćenje cijene vrtića na staru razinu.

Osim povratka svih mjerila za naplatu usluge vrtića i cijena koji su vrijedili do 15. srpnja 2014., ciljevi ove inicijative su i asistenti za djecu s poteškoćama u razvoju, obnova dječjih igrališta u vrtićima koji su sada u katastrofalnom stanju, izjednačavanje cijena vrtića za korisnike vanjskih općina sa korisnicima sa područja grada Duga Resa, kreiranje dodatnih platnih razreda za desetsatni i poludnevni program.

Peticija je izvan svih očekivanja, izazvala je divne reakcije građana i do sada je u samo nekoliko sati prikupljeno 600-injak potpisa kaže Blanka Zoretić.

Štandovi će ovih dana biti ispred Doma zdravlja u Dugoj Resi, na Trgu hrvatskih mučenika, ispred sva tri vrtića i u samom centru grada, a putem facebook stranice možete saznati više informacija. Potpisi će se prikupljati do 7. studenog, a cilj je prikupiti 1.633 potpisa, odnosno broj ljudi koji je glasao za aktualnog gradonačelnika Ivana Baršića.

Kako ističu žele razgovarati s predstavnicima Grada, a neki kontakti već su ostvareni. Opterećenje za roditelje je veliko, naime za prvo dijete po novim će pravilima plaćati čak 750 kuna.

Majke su uporne u svom cilju, jer smatraju da nije u redu da se uvijek sve prelama na leđima najmlađih. Jesu li oni krivci za stanje u državi ili su do toga ipak doveli oni malo stariji? Demografska slika Hrvatske, a osobito Karlovačke županije već godinama je loša, popravljanju te slike sigurno neće pomoći podizanje cijene ionako preskupih usluga vrtića.

Dugoreške majke uporne su i neće odustati, a primjer bi mogle biti i karlovačkim majkama, konačno i u Karlovcu je najavljeno povećanje cijene vrtića, podsjetimo karlovački roditelji trenutno za prvo dijete plaćaju 680 kuna mjesečno.