cacib1

U Luščiću u tijeku postavljanje pojedinačnih posuda za komunalni otpad – odvoz jednom tjedno

KARLOVAC – Nakon što su se građani Luščića potužili kako im se otpad odvozi jednom tjedno umjesto dva puta kako je bilo prije no što su dobili pojedinačne kante iz Čistoće nam je stigao odgovor na postavljeni upit.

Referentica za odnose s javnošću Daliborka Jurković navodi kako ova tvrtka kontinuirano provodi zamjenu zajedničkih posuda za miješani komunalni otpad sa pojedinačnim kantama gdje god je to moguće. Istovremeno postavljaju se posude za odvojeno prikupljanje posebnih kategorija otpada (papira, plastike, stakla) na javne površine kako bi se građanima omogućilo odvojeno odlaganje otpada u cilju smanjenja količina miješanog komunalnog otpada.

Odvoz miješanog komunalnog otpada od korisnika koji koriste vlastitu posudu organiziran je jednom tjedno i provodi se u svim naseljima grada gdje je sustav uspostavljen. Otpad se odvozi dva puta tjedno za korisnike koji imaju zajedničke posude – kontejnere, navode iz Čistoće.

U tijeku je projekt zamjene zajedničkih posuda u GČ Luščić, stoga se građani mole za razumijevanje i da sve eventualne probleme prijave direktno u Čistoću.

Iz ove tvrtke navode i kako cijena odvoza miješanog komunalnog otpada od fizičkih osoba sadrži jedan odvoz tjedno što je vidljivo iz Cjenika i Pravilnika o općim uvjetima isporuke komunalnih usluga skupljanja i odvoza komunalnog otpada. Obavijesti korisnicima bit će dostavljene prema provedbi i završetku operativnih poslova na terenu.