vatrogasci_pumpe

KARLOVAC – Deset električnih potopnih pumpi za vodu za potrebe opremanja vatrogasnih postrojbi u slučaju poplava stiglo je danas u Javnu vatrogasnu postrojbu Karlovac. Vrijednost donacije je 22 tisuće kuna, a vatrogasci se nadaju da će ovakvih donacije biti još jer i posljednje poplave dokazale su da je potreba na karlovačkom području nažalost velika.

Kako bude uplaćivana pomoć na gradski račun otvoren za pomoć stradalima od poplava tako će biti nabavljeno još opreme koja je prijeko potrebna žurnim službama u njihovom radu za vrijeme visokih vodostaja. Inače, županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković kaže kako je potrebno 40-ak ovakvih pumpi na našem području.

Tvrtka Titan ne pomaže prvi put – već su za vrijeme poplava u Slavoniji pomogli u okviru svojih mogućnosti, a kako djeluju na području Karlovca, tako je socijalna osjetljivost još i veća kad je u pitanju pomoć. Radi se o pumpi koja u minuti može ispumpati 250 litara prljave vode u minuti, kaže direktor tvrtke Titan Sanjin Kosić.

Potrebe vatrogasaca su nažalost velike, iz poplave u poplavu to se potvrđuje. Svi se nadaju da je ovo samo prva u nizu prijeko potrebnih donacija opreme, a valja reći da iako je vrijednost jedne donirane pumpe 2.200 kuna, građani mogu pronaći i jeftinije varijante na tržištu, a preporuka vatrogasaca jest da svako kućanstvo na ugroženim područjima nabavi sličnu pumpu, jer na taj način sami si možete pomoći u iznimnim situacijama kad vatrogasci imaju pune ruke posla s ispumpavanjem i isušivanjem poplavljenih objekata.

Pomoć se može uplatiti na račun:

HR49 2340 0091 5106 7773 5
model: HR68 ili HR00
poziv na broj: 7765-OIB uplatitelja