KABA

13. susret katoličke mladeži okupio 700 srednjoškolaca iz cijele Županije

KARLOVAC – Karlovac je danas bio domaćin 13. susreta srednjoškolske katoličke mladeži koji je održan u Domu oružanih snaga Zrinski. Susret su organizirali karlovački vjeroučitelji, Karlovački dekanat i Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, a okupilo se oko 700 mladih iz svih srednjih škola u Karlovcu i ostalim gradovima Karlovačke županije.

Tema ovogodišnjeg susreta bila je “Moj poziv je ljubav”, čime se željelo naglasiti upravo važnost ideala u životu mladog čovjeka. Susreti poput ovog današnjeg odvijaju se s jednim ciljem – pokazati mladima da nisu sami, jer izazovi koji su pred njima danas su veći nego ikada, kaže msgr. Ferdinand Vražić, župnik župe Svetog Franje Ksaverskog na Švarči.

– Ja uvijek molim za mlade. Pred njima su danas teška iskušenja, mnogi pogrešno misle da su mladi ovakvi ili onakvi, da se drogiraju, ali nisu svi takvi, ima toliko divnih mladih ljudi s idealima i zato su ovakvi susreti bitni, da se sretnu i da vide da nisu sami. Mladi moraju imati nadu i ideale koji će ih voditi kroz život, zbog toga organiziramo i podržavamo ovakve susrete – ispričao nam je msgr. Vražić.

Gosti susreta bili su bogoslov Hercegovačke franjevačke provincije, fra Marin Karačić, student Katoličkog bogoslovnog fakulteta Đuro Ravenšćak, te časna sestra Hrvatske provincije Milosrdnih sestara sv. Križa Dijana Lončarek. Glazbenim programom susret je upotpunila duhovna grupa RiM. Susretu su nazočili i predstavnici Grada Karlovca, a na kraju je služena sveta misa koju je predvodio biskup Ivan Šaško uz koncelebraciju svećenika Karlovačkog dekanata.