Blagoslov motora kao zahvala za još jednu uspješnu sezonu

KARLOVAC – Tijekom ove godine dva motorista izgubila su život na hrvatskim cestama, a još 16 ih ozlijeđeno. Upravo zato karlovačka policija provodi redovne preventivne akcije radi povećanja sigurnosti u prometu. Malo drugačija akcija održana je danas u crkvi na Baniji gdje održana misa i blagoslov motora.

Nakon blagoslova motora u travnju za novu motorističku sezonu, ovaj danas održan je kao zahvala za još jednu uspješnu sezonu na dva kotača. Motoristi su najugroženiji sudionici prometa. Budući da su karlovački motoristi dobro organizirani, a banijanski župnik ljubitelj motora, ne čudi da je upravo u toj župi organiziran ovakav susret. Motoristi su se parkirali uz crkvu, u kojoj je prije blagoslova svetu misu održao vlč. Duje Kurtović.

Iako je motoristička sezona s ovim završena, još uvijek će, dok je lijepo vrijeme, neki motoristi sjesti na svoje motore i provozati se. Ovim putem motoristi još jednom upozoravaju na oprez vozača automobila, koji najčešće zbog neopreza uzrokuju nesreće u kojima stradaju upravo motoristi.

Budući da većina motora odlazi u garaže gdje će čekati proljeće i novu sezonu, i motoristi će svoje ljubimce zamijeniti automobilima. Sezona će biti službeno zatvorena winter partijem na kojem će se posljednji put prije zime okupiti ljubitelji motora.