Još jedna književna večer u Knjižnici za mlade – sutra gostuje Mani Gotovac

KARLOVAC – Sutra u 19 sati u Knjižnici za mlade u Karlovcu održat će se književna večer na kojoj će gostovati Mani Gotovac, legenda hrvatskog kazališnog života, teatrologinja, intendantica, ljubiteljica istraživanja, kontroverzi i izazova svih vrsta, kazališnih i životnih.

Uvodni dio književne večeri upotpunit će prof. Nikica Marčetić na klaviru i mag. Mariela Mateša, sopran koje će izvesti ariju Linde iz opere Linda di Chamounix Gaetana Donizettia.

Mani Gotovac (rođena 1939. u Splitu) svoj je profesionalni vijek posvetila kazalištu, najprije kao kritičarka, a potom kao teatrologinja i dramaturginja. Naposljetku, u tom logičnom slijedu odlazi i u sam teatar te postaje najprije ravnateljicom Teatra &TD, a onda i prvom intendanticom hrvatskog nacionalnog kazališta u povijesti HNK-a u Splitu, a kasnije i Rijeci. Teatar je nosila u sebi kao živo biće. Cijeli život kao teatrologinja, dramaturginja, intendantica, svoj talent i znanje nesebično je davala drugima, poticala druge da naprave dobre predstave, uloge, napišu dramske tekstove, a tek sada pokazuje kakav spisateljski dar posjeduje.

Na književnoj večeri najviše će riječi biti o tri velike ljubavi autorice – ljubavi spram muškarca, majčinskoj ljubavi i ljubavi spram teatra. Književna večer organizirana je u povodu manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2014., a središnja tema ove je godine posvećena ljubavi. Do sada su u Knjižnici za mlade u Karlovcu već gostovale spisateljice Milana Vlaović i Aleksandra Orlić.