Natjecanje u čitanju naglas sutra u Gradskoj knjižnici

KARLOVAC – Jedan od središnjih programa Mjeseca hrvatske knjige je nacionalno Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda. Ciljevi akcije su popularizacija knjige, čitanja i čitanja naglas te unapređenje čitalačkih sposobnosti učenika.

U Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića natjecanje će biti održano sutra od 12 sati u Ilirskoj dvorani. Prosudbena komisija će ocjenjivati kreativnost uvoda, izražajnost čitanja, složenost teksta i sveukupni dojam.

U natjecanju sudjeluju učenici osnovnih škola Grabrik, Banija, Dubovac, Dragojle Jarnević, Braće Seljan, Prve osnovne škole Ogulin, Mahično, Slave Raškaj Ozalj, Barilović i Vladimira Nazora Duga Resa.

Najbolji učenici bit će nagrađeni prigodnim poklonima, a posebni gosti su učenici Videodružine Gimnazije Karlovac i Kinokluba koji su osmislili poseban program za natjecatelje u vidu projekcije autorskih filmova.

Natjecanje u čitanju naglas su pokrenuli Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak po uzoru na europske zemlje.

Završno, 2. nacionalno natjecanje održat će se 13. i 14. studenog u Sisku.