U srijedu Sajam poslova – očekuje se dvije tisuće posjetitelja

KARLOVAC – Direktan kontakt poslodavaca s onima koji traže posao jedan je od glavnih ciljeva organiziranja Sajma poslova. Već sedam godina za redom ovaj Sajam održava se i u Karlovcu, a ove godine očekuje se oko dvije tisuće tražitelja zaposlenja koji će imati priliku saznati što im nudi 45 potencijalnih poslodavaca.

Sajam poslova bit će održan u srijedu 29. listopada od 10 do 15 sati u Domu Oružanih snaga Republike Hrvatske Zrinski. Ove godine organiziran je prijevoz za sve zainteresirane posjetitelje iz svih ispostava HZZ-a u županiji. Polovica od 45 izlagača bit će iz realnog sektora, dok će biti zastupljena i javna uprava te civilni sektor.

Svi zainteresirani moći će i saznati kako se što bolje predstaviti potencijalnim poslodavcima, a uz to bit će održan i Okrugli stol. U današnje vrijeme kad je pronaći posao u Hrvatskoj ravno dobitku na lutriji, svaka prilika je dobrodošla, stoga mnogi u ovom Sajmu vide nove mogućnosti. Valja i još jednom ponoviti kako je nedostatak educiranih kadrova najveći problem na tržištu rada.

Danas je posao najlakše pronaći u informacijsko – komunikacijskoj tehnologiji, odnosno digitalnom marketingu, kaže pročelnik HZZ-a Područnog ureda Karlovac Žarko Vukobrat. U karlovačkoj ispostavi najtraženije je medicinsko osoblje, ekonomisti kod kojih se bilježi i najveći ulaz i izlaz iz evidencije, odnosno radi se o velikoj fluktuaciji, a standardno traženi su i strojari te građevinari.

U svakom slučaju sigurni smo da će brojni Karlovčani iskoristiti priliku i doći pogledati što im nudi sajam poslova i oni koji su već godinama nezaposleni, ali i oni koji uvijek traže nešto bolje.