Jelić Latkoviću: Ili će on odgovarati za klevetu ili ću ja u zatvor

KARLOVAC – Na odgovor gradonačelnika čelniku gradskog SDP-a Žarku Latkoviću, nismo morali čekati dugo. Naime Latković se jučer obrušio na gradonačelnika sugerirajući da je po pitanju izgradnje kina i proširenju parkirališnih mjesta bilo nekih mutnih poslova.

Gradonačelnik Jelić odgovorio je kako radovi na kinu nisu krenuli jer se čeka nova generacija tehnike izgradnje, a investitor će uplatiti za nova parkirališna mjesta prije izdavanja dozvole, koja još nije izdana, tako da nema govora o tome da je nestalo 1,5 milijuna kuna. Situacija je dodaje prvi čovjek grada, posve jasna.

– Ili će predsjednik SDP-a kazeno ili prekršajno već, ne znam kako, odgovarati za svoju izjavu, ili ću ja biti odgovorna osoba koja će sudski ili u zatvoru završiti po tom pitanju. Dakle, sad smo došli do razine ili-ili; ili je nešto kleveta, a još izrečena od gradskog djelatnika, pa ako se to pokaže, to je tako. Kako je gospodin izjavio da je nestalo 1,5 milijun kuna, a vi ste to prenijeli, to je poruka koju Državno odvjetništvo već ima, a pogotovo nakon današnje press konferencije. Praksa me uči da Državno odvjetništvo ne treba pozivati da ovo uopće istraži. Čim ovo čuju, oni će krenuti u istragu. Evo ja koristim ovu prigodu putem vas ih pozvati , što možemo i pisano odraditi, nije problematično, ako se tako ispostavi. Nakon toga postoji odgovornost: ili predsjednika SDP-a za izgovorenu riječ ili osobe koja je radila na zom projektu, a onda i gradonačelnika grada Karlova, prokomentirao je prvi čovjek grada optužbe na svoj račun.