Nema predaje! Pomognite poplavljenima jer bez posljednje, šteta od poplava 94 milijuna kuna

KARLOVAC – Šteta od poplave u veljači iznosi 29 milijuna kuna. Šteta u rujnu, 66 milijuna kuna. Ukupno 94 milijuna kuna, odnosno 65% prihoda gradske blagajne, a šteta od poplave prije nekoliko dana još uvijek nije zbrojena. Samo u rujnu štetu je prijavilo 649 fizičkih i 46 pravnih osoba. Brojke su to ravne katastrofi. U tim brojkama je i poljoprivreda koja ima čak 3 milijuna kuna štete.

Stoga je grad Karlovac još jednom podsjetio na donacijski račun otvoren u rujnu, a sada je akcija dobila i radni naziv ”Nema predaje”. Do sada je uplaćeno oko 400 tisuća kuna, a akcija je usmjerena i na škole s ciljem senzibiliziranja najmlađih da i s jednom kunom pomognu svom prijatelju stradalom u poplavama.

– Posebno bih htio zahvaliti se onima koji su trpe već treću poplavu ove godine, suosjećamo s njima. Pokušat ćemo spasiti svaku kuću baš kao što ova metafora kaže, nema predaje, kazao je gradonačelnik Karlovca Damir Jelić na današnjem brifingu s novinarima.

Ujedno se zahvalio svima koji su branili grad i okolicu, od vatrgasaca pa sve do ljudi koji su došli pomoć prvenstveno na pojačanju nasipa u Gornjem Mekušju. Dogradonačelnik Dubravko Delić podsjetio je na sve one projekte sustava odvodnje koji su napravljeni prije mnogo godina, ali i pojasnio da se određeni pomaci dok čekamo cjeloviti sustav ipak događaju, posebice aktivnosti kod Vukelićevog mosta.

Također Hrvatske ceste rade projekt povećanja kapaciteta crpne stanice i odvodnje kako bi rješile problem nadvožnjaka na Ilovcu, a realizacija projekta očekuje se do kraja godine. U idućoj godini planirana je nabava stroja koji će ubrzati punjenje vreća, ali i barijera za zaštitu od poplave koja se puni vodom, a na Korani je prezentirana početkom listopada. Do tada pomognite sugrađanima uplatom na broj donacijskog računa.

HR49 2340 0091 5106 7773 5
model: HR68
poziv na broj: 7765-OIB uplatitelja