Crni labrador Dart novi je pas vodič slijepih u Karlovcu

KARLOVAC – Nakon Zole, Erika i Pine Karlovac je bogatiji za još jednog psa vodiča. Crni labrador Dart novi je pas vodič Danice Rob, to je drugi Daničin pas vodič nakon Erika kojeg je nakon umirovljenja udomila obitelji Jakić.

Članica Udruge slijepih USKA Danica Rob jedna je od najaktivnijih slijepih žena na području naše županije, predstavnica Mreže žena, aktivna sportašica, članica benda “Sjaj u tami” i županijska prvakinja u brzom i izražajnom čitanju brajlovog pisma nakon pet tjedana obuke u Centru za rehabilitaciju Silver i položenog stručnog ispita danas je prvi put prošetala s Dartom – novim psom vodičem karlovačkim ulicama u pratnji instruktorice pasa vodiča Blaženke Pugar s kojom razrađuje trase kojima će se njih dvoje kretati.

Tako će novi tandem pasa vodiča sada će činiti Pina i Dart koji će nastaviti educirati i oduševljavati mališane po cijeloj županiji a i šire.

Iz udruge pozivaju sve zainteresirane građane, tvrtke i institucije željne pomoći pokroviteljstvom prehrane psa vodiča Darta da se jave u Udrugu slijepih USKA na udruga@uska.hr ili na brojeve telefona 412-616 ili mobitela 091 600 0616.